Edirne'den fotoğraf sanatçısı Başak BALKAN Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği (GEFSAD)`nin konuğu.

Edirne'den fotoğraf sanatçısı Başak BALKAN Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği (GEFSAD)`nin konuğu.

KÜLTÜR-SANAT 21.12.2015 21:01:00 0
Edirne

Başak Balkan 23 Aralık 2015 çarşamba akşamı saat 19.00 da Gebze Sivil Toplum Merkezi  7. Kat  5 numaralı salonda fotoğraf gösterisi ve söyleşi için GEFSAD`ın konuğu olacak.Başak BALKAN FOTOGEN`in fotoğraf yarışmalarında 3 yıl üst üste başarı gösterip Sami GÜNER kupasını almıştır.

 

Türkiye`de fotoğrafçılığın en üst noktası olarak gösterilen ünlü fotoğrafçı Sami Güner adına Fotoğraf Sanatı Derneği (FOTOGEN) tarafından bu yıl 9`uncusu düzenlenen Sami Güner Kupası`nı Edirneli fotoğraf sanatçısı Başak Balkan kazandı. 3 yıllık bir süreci kapsayan ve ilk iki aşamayı başarıyla tamamlayan Balkan, `İstasyon Berberi Cavit` adını verdiği fotoğrafla üçüncü aşamayı da geçerek kupanın sahibi oldu.

 

1991`de geçirdiği trafik kazası hayatını kaybeden, Atatürk`ü ilk fotoğraflayan fotoğrafçılardan biri olan ünlü fotoğrafçı Sami Güner adına `Türkiyemiz` temasıyla bu yıl 9`uncu kez gerçekleştirilen Sami Güner Kupası`nda kupa ödülü 5 ayrı fotoğrafçıya gitti. Yarışmaya; `İstasyon Berberi Cavit` isimli fotoğrafıyla katılan ve kupa alan 5 kişiden biri olan Başak Balkan, İstanbul`da düzenlenen törenle kupasını aldı. Kupasını Yusuf Darıyerli`nin elinden alan Balkan, kupayı; Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan`dan sonra Edirne`ye getiren ikinci isim oldu.

3 yılık bir süreci kapsayan Sami Güner Kupası`nın ilk aşamasına Edirne`de çektiği `Süpürgemin Telleri` adını verdiği fotoğrafla katılan ve bu aşamayı başarıyla tamamlayan Başak Balkan, ikinci aşamada ise İstanbul Halkalı`da çektiği aşure matemini anlatan `12 İmam İçin` isimli fotoğrafıyla başarılı oldu. Son olarak İstanbul Yedikule`de çektiği ve `İstasyon Berberi Cavit` adını verdiği fotoğrafla başarılı olan Balkan, zorlu bir süreçten sonra kupaya uzandı. Türkiye`de fotoğrafçılığın en üst noktası olarak gösterilen kupaya uzanan Başak Balkan; İbrahim Zaman, İbrahim Göksungur ve Cengiz Karlıova`nın yer aldığı jüriden tam puan olarak kupanın sahibi oldu.

 

Başak BALKAN, Gefsad da Süpergemin Telleri, Oniki İmam İçin ve İstasyon berberi Cavit fotoğraflarını paylaşacaktır.